Gates, Bill NY2

Annonse


Gates truet på livet

Gates, Bill NY2Microsofts leder Bill Gates er kjent for å ha et avslappet forhold til sikkerhetsspørsmål. I følge den lokale Seattle Times blir Gates ofte sett på kino og små lokale restauranter uten livvakter. Gates aksjer i Microsoft verdsettes nå til omlag 200 milliarder norske kroner. Han er et fristende mål for mange utpressere.

Trusselbrev
– Jeg har drept folk i militæret og vil ikke nøle med å drepe deg, eller din kone Melinda, skrev utpresseren i et brev. – Og jeg kan drepe deg med en kule fra geværet mitt på fire hundre meters avstand.

Bill Gates ble holdt orientert om trusselbrevene og valgte å ikke ta hensyn til dem. Men truslene ble selvfølgelig anmeldt til politiet.

Plankekjøring for politiet
Gates skulle legge ut et svar på en diskusjonsgruppe på AOL. Politiet fant raskt ut at 79 personer fra Chicago og omland hadde vært innom lista, og fikk på den måten snevret søket.

Annonse


Da utpresseren også sendte en diskett, og det viste seg at de fant navnene «Dana & Cheryl Pletcher» på den var resten plankekjøring.

Hjemme hos mor og far
Utpresseren – den 21 år gamle Adam Quinn Pletcher bodde hjemme hos mor og far – og satt foran datamaskinen hele dagen. Politiet kaller ham en «amatør-hacker». Han skal ikke ha tatt skritt for å gjennomføre truslene. Pletcher er også siktet for å ha tilbudt falske førerkort over nettet. Blir han kjent skyldig kan han dømmes til 20 år i fengsel.

En talsmann for Microsoft ville ikke kommentere om Bill Gates hadde fått andre trusler, eller om det var satt i gang sikkerhetstiltak.

Annonse