Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Få bruker mobildata

TROMSØ: Bare 2.1 prosent av Europas 19 millioner GSM-abonnenter bruker mobildata. Til tross for dårligere mobilnett og færre abonnenter, er det flere amerikanere som bruker mobil datakommunikasjon.

Steen
USA har verken et mobilnett tilsvarende digitale GSM eller det samme antall mobile abonnenter. De har likevel flere mobildatabrukere, heter det i en artikkel i The European.

Profesjonelle brukere
I USA er det 10.6 millioner profesjonelle mobiltelefonabonnenter. Tilsvarende tall for Europa er at 11.7 millioner bruker GSM-telefonen i jobbsammenheng. Japan har nå 3.5 millioner profesjonelle brukere.

6.4 millioner europeere bruker bærbar PC, men bare 6.3 prosent av disse bruker PCene til mobil kommunikasjon.

Lite mobildata
Om vi også tar med de som har private GSM-abonnement, har Europa 19.1 millioner abonnenter. Bare 2.1 prosent av disse bruker mobiltelefonnettene til datakommunikasjon.

I USA bruker 9.4 prosent av de profesjonelle mobiltelefonabonnentene sine bærbare PCer til mobil datakommunikasjon.

Hvorfor?
I artikkelen spekuleres det over årsakene til hvorfor ikke flere europeere utnytter datakommunikasjonsmuligheten i GSM-nettet.

En hypotese er at mye av tilpasningsutstyret fortsatt er proprietært og uforholdsmessig dyrt i forhold til resten av utstyret som trengs.

Artikkelen gir ikke svar på hvorfor ikke salget av Nokias kommunikator har tatt av. Kommunikatoren har mobiltelefon og bærbar PC i en enhet.

Ny løsning
Svaret på hva markedet har behov for er kanskje en enhet med stor skjerm med innebygd mobiltelefon. Denne skal kunne integreres med Internett og Intranett-tilknytning og har enkle prosedyrer for voice mail.

Det kanadiske firmaet Nortel har planer om å introdusere en slik enhet innen ti måneder.
Stikkord: Mobil