Tune, Rene svendsen

Annonse


Døra på gløtt mot Norge

Tune, Rene svendsenDet har gått trådt for Nokia Telecommunications i Norge. Tre år etter oppstarten har de vært gjennom et dramatisk direktørskifte og forholdsvis få store kontrakter. Nu går alt så meget bedre, bedyrer fungerende adm. direktør Rene Svendsen Tune, som også leder selskapets virksomhet i Danmark.

Tunge kontrakter
Beviset er omfattende NMT- og GSM-kontrakter med Telenor, samt den prestisjetunge, men ikke fullt så kapitaltunge kontrakten med Oslo Energi om utbyggingen av Tetra-systemet.

Redningsmann trakk seg
For akkurat ett år siden presenterte Nokia-ledelsen Jan Gotteberg som deres redningsmann i Norge. Få kontrakter og lite stimulerende resultater gjorde at han valgte å si opp stillingen etter bare et halvt år i direktørstolen.

Dansken Rene Svendsen Tune, som tidligere har vært både jordmor og gudfar for norske Nokia Telecommunications, måtte på ny hentes inn som leder for selskapet.

Annonse


Danskeveldet snart over
I dag pendler han mellom København, Oslo og Helsinki hvor Nokia Telecommunications har sitt hovedkontor. Tune sa til Telecom Revy i november at de innen jul skulle ha en ny direktør på plass i Norge. Det ble også sagt at de ville rekruttere toppsjefen i Norge fra Nokia Telecommunications skandinaviske organisasjon. Siden den gang har planene blitt totalt snudd på hodet.

Ikke fra egen stall
– Jeg innrømmer at det har tatt tid å få ansatt en direktør til vårt norske selskap. Vi har gått bort fra å rekruttere en direktør fra egen stall, og har istedet satset på å få en nordmann til stillingen. I løpet av kort tid, kanskje allerede i løpet av mai, vil vi kunne presentere vår nye norske leder, sier Svendsen Tune til ukeavisa Telecom Revy.

Teknisk i Oslo?
Rene Svendsen Tune utelukker ikke at selskapet vil etablere en teknisk avdeling i Oslo om ikke alt for lang tid. Han sier at dette avhenger av hvilke kontrakter selskapet klarer å få.

Omsatte for 200 millioner
Nokia har ikke som tradisjon å utgi regnskapstallene for det enkelte selskap i det store konsernet. Likevel opplyser Tune at Nokia Telecommunications i Norge omsatte for 200 millioner kroner i fjor. På grunn av konkurranseforhold vil han ikke ut med resultattallene, men opplyser at det ble plusstall på bunnlinja.

Nokia-konsernets totale engasjement i Norge hadde en samlet omsetning på 800 millioner kroner i fjor, opplyser Tune.


Annonse