Annonse


113 TV-kanaler på valg

– Gud ser alt. Bare ikke dansk TV, het det i en fjernsynsanmeldelse i en dansk avis for ti år siden.

20 kanaler
Nå skal nesten 1 400 000 danske husstander si sitt om hva de vil ha tilgjengelig på kabelnettet i fremtiden. Tele Danmarks nett er det største, med 320 000 husstander. Brukerne skal få foreslå 20 fjernsynskanaler og 17 radiostasjoner. De nasjonale kanalene er ikke på valg.

Vern for mindretallet
– Avstemningen er et resultat av Folketingets ønske om å sikre brukerne større innflytelse på valget av programmer på det danske kabelnettet. Dessuten skal avstemningen være et vern for mindretallet. Vi har valgt å følge politikernes intensjoner til punkt og prikke, og vi er nå i gang med det største brukervalget om radio- og tv noensinne. Vi gleder oss til å få tilbakemelding fra våre kunder, for det betyr, at vi kan rette vårt programtilbud etter kundenes ønsker, sier underdirektør Liselotte H. Sestoft i Tele Danmark Kabel TV.

Differensiert tilbud
Valget avsluttes 26. Mai. Stemmene skal telles opp av dansk Gallup og resultatet blir offentlig 16. juni.

Tele Danmark har lovet å ta hensyn til at det kan være forskjellige interesser rundt om i landet, så valget vil foregå i 16 forskjellige kretser som alle kan få sitt individuelle tilbud.

Annonse