Arkiv

Annonse


ISDN vokser raskest

ArkivDet foreligger flere analyser,men påstanden er at det i verden vil være et totalmarked på 1300 milliarder amerikanske dollar for en ventet oppgradering til ISDN for operatører og for brukerindustrien.

Satser
Telenor er blant de operatørene som satser på ISDN.

– Vi har ikke satt opp tall, men det ligger et godt antall 10-talls milliarder i Telenors budsjetter over hva vi vil ha i omsetning når det gjelder ISDN, sier Sivertsvik.

Små og mellomstore bedrifter
Neste satsningsområde for Telenor er mindre selskap og småbedrifter. De største selskapene er dekket. 25 prosent av norske bedrifter har ISDN. Men hittil har bare en prosent av hjemmemarkedet ISDN-tilkobling. Dette tallet regner en i Telenor med at raskt skal stige til 20 prosent.

Utstyrsjungel
– Det er 175 000 små og mellomstore bedrifter i Norge. De trenger hjelp til å orientere seg i jungelen av utstyr. Vi regner med at det er omlag 100 leverandører av ISDN-utstyr og 300 forskjellige produkter på markedet. Derfor tror vi at pakkeløsninger er godt egnet. Vi kommer ikke til å satse på ISDN som sådan, men det er et etablert begrep. Vi vil mer fokusere på hvilke muligheter som ligger i teknologien.

Telenor lanserte ISDN for privatmarkedet i fjor høst. Siden da har 18 000 skaffet seg ISDN-linjer. I tillegg kommer 10 000 linjer til ansatte i Statoil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse