Deskill

Annonse


BT tar alt

DeskillEtter ett års forhandlinger med Concert, AT&T-Unisource og Global One, valgte Portugal Telecom førstnevnte som sin strategiske partner. Samme uke sa Generalforsamlingen i BT ja til fusjonen med den amerikanske teleoperatøren MCI, skriver ukeavisa Telecom Revy.

Dom mot Global One
Høyesterett i Düsseldorf i Tyskland har nå avgitt en kjennelse som sier at Global One har brutt europeiske konkurranse-regler. Global One er alliansen mellom Deutsche Telekom og France Telecom og BTs hardeste konkurrent på det europeiske marked.

BT og selskapets tyske partner VIAG hadde klaget på at Global One startet sin aktivitet før selskapet hadde oppfylt de betingelsene fra EU-kommisjonen.

Telefonica
Spanske Telefonica har sviktet Unisource (BTs andre hovedkonkurrent i Europa) til fordel for nettopp BT. Dermed får BT hele Latin-Amerika servert på et fat.

Annonse


Spesielt bittert må det være for Unisource, fordi denne alliansen i fjor måtte utsette sitt starttidspunkt i månedsvis mens man ventet på at Telefonica skulle få offisiell godkjennelse av EU-kommisjonen.

Milliardsatsing i Tyskland
BTs aksjonærer godkjente satsingen på Viag Interkom i Tyskland – en satsing som vil koste milliarder og atter milliarder, men som såvel BT som Telenor har stor tro på.

Dermed er BT/Concert etablert som verdens ledende teleselskap og – allianse, mens tidligere sterke konkurrenter som Global One og Unisource/AT&T må finne seg i å spille annenfiolin. Jo, april måned 1997 har vært meget god for BT.

Annonse