Deskill

Annonse


NT presses av hackere

Deskill«Windows NT er i ferd med å bli et offer for sin egen suksess». Dette utsagnet stammer fra NT-delen av Microsoft, og beskriver situasjonen ganske godt.

Kritikk
Hackere er etterhvert blitt glade i å knekke sikkerheten på det populære serveroperativsystemet. Microsoft kritiseres for å ikke gjøre nok for å svare på de mange sikkerhetsbristene som hackerne åpenbarer.

Stjeler passord
Sist ut blant hackerproduktene er verktøyet Lophtcrack. Verktøyet er skapt av en gruppe hackere, kalt 1Opht, for å lage hull i sikkerhetsrutinene i Windows NT. Lophtcrack gjør det mulig for brukeren å få tak i brukernavn og passord, og kan sammen med andre verktøy benyttes til å bryte seg inn i NT-servere.

– Vi tar alle disse spørsmålene svært seriøst. Det er mye frykt og lett å piske opp stemningen til panikk, sa Mike Nash, som leder arbeidet med markedsføring av Windows NT Server og infrastrutur-produkter.

Lite info fra Micosoft
Skepsisen er imidlertid stor, skriver nett-magasinet news.com, og siterer Neil Mac Donald, som er analytiker i Gartner Group:

– Microsoft har ikke egentlig sagt klart fra om hva slags sårbarhet det er i NT.

Effektiv feildetektor
De analytikerne som tar en positiv vri, håper at angrepene på det relativt ferske operativsystmet NT vil føre til at kommende versjoner av programvaren vil ha sterkere beskyttelse av sikkerheten. Hacking er en ubehagelig, men effektiv måte for å avdekke feil i systemet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse