Annonse


Raskere Internett

Dagens Telecom meldte tidligere at Telenor allerede har tatt en prinsippbeslutning om å tilby ADSL. Sannsynligvis kommer tilbudet som et tillegg til ISDN i løpet av neste år.

Over telekabel
ADSL-teknologien bruker samme kobberkabel som telefonnettet, men uten svitsjesystemer. Datastrømmen over ADSL kobles nemlig direkte til data-nettverket på Internett. I motsetning til vanlig telefoni kan dermed dataene overføres med en hastighet på åtte megabit per sekund på kobberkabler.

Flere leverandører
Siemens har siden oktober i fjor vist testnett for ADSL for teleoperatører i Tyskland, Florida, Nederland, Brasil og Sør-Afrika. Flere andre leverer også ADSL-utstyr, blant annet Alcatel. Det er derfor ikke sikkert at Telenor vil velge Siemensutstyr til sine ADSL-tjenester.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse