Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Raskere Internett

OSLO: Siemens nye ADSL-utstyr gir overføringshastigheter opp til åtte megabit per sekund. Dette er 125 ganger raskere enn ISDN og 200 ganger raskere enn overføring over analoge modemer.

Dagens Telecom meldte tidligere at Telenor allerede har tatt en prinsippbeslutning om å tilby ADSL. Sannsynligvis kommer tilbudet som et tillegg til ISDN i løpet av neste år.

Over telekabel
ADSL-teknologien bruker samme kobberkabel som telefonnettet, men uten svitsjesystemer. Datastrømmen over ADSL kobles nemlig direkte til data-nettverket på Internett. I motsetning til vanlig telefoni kan dermed dataene overføres med en hastighet på åtte megabit per sekund på kobberkabler.

Flere leverandører
Siemens har siden oktober i fjor vist testnett for ADSL for teleoperatører i Tyskland, Florida, Nederland, Brasil og Sør-Afrika. Flere andre leverer også ADSL-utstyr, blant annet Alcatel. Det er derfor ikke sikkert at Telenor vil velge Siemensutstyr til sine ADSL-tjenester.