Annonse


Ascend kjøper Cascade

Ascend er et selskap som er kjent for sine aksess-kontrollere for tilknytning til Internett eller andre nettverk. Cascade har i noen år nå vært en av de mest innovative svitsjeleverandører spesielt hva angår tyngre svitsjer til telenett. Slik sett utfyller de to selskapene hverandres produktspekter på en ypperlig måte.

Toppledere fra Cascade
Ascend er California-basert og det nye selskapet vil få nær 900 millioner dollar i omsetning. Det er imidlertid de tidligere lederene i Cascade som kommer til å bekle de to toppstillingene i det nye selskapet, der Ascends gamle aksjonærer vil sitte med 65 prosent av aksjene og Cascades med 35 prosent.

Større enheter
I hele nettverksindustrien skjer det en enorm oppkjøps- og fusjonsaktivitet. Selv med nær en milliard dollar i omsetning blir Ascend for smågutt å regne sammenliknet med de tre store: 3Com, Cisco og Bay Networks. Den siste store fusjonmeldingen var 3Coms kjøp av US Robotics.

Men at Ascend nå blir å regne med, er det liten tvil om. De kan slåss om en 5.-6. plass i nettverksmarkedet etter de tre store og Cabletron. Det er imidlertid ventet at oppkjøpsbølgen vil fortsette også i år.

Annonse


Annonse