Annonse


Allianse Netscape/Novell

De to selskapene konkurrerer på samme marked, men trusselen fra Microsofts produkter gjør at Novell og Netscape lager et tredje selskap for samarbeidsprosjekter. Det nye selskapets navn blir Novonyx, og det har som oppgave å tilpasse Netscapes program for World Wide Web-servere for Novellservere.

Intranett
Samarbeidet er ment å bremse Microsofts innmarsj på det lønnsomme markedet for intranett.

Selskapet får kontorer tett ved Novells hovedkvarter i Orem i Utah, og ventes å knyttes tett opptil Novells programskapere og forhandlere.

Nye allianser
Novell har vært aggressive i å skape allianser. Nå spekuleres det i om Oracle vil være neste partner ut i et samarbeid rettet mot programvaregiganten Microsoft.

Annonse


Novell og Netscape vil ikke gå ut med tall på hvor mye de legger i samarbeidet økonomisk. Samarbeidspartnerne har gjort det klart at det nye selskapet skal være et våpen i kampen mot Microsoft.

Fire millioner brukere
Microsofts operativsystem Windows NT er en alvorlig trussel for Novells NetWareprodukter. Samtidig møter Netscape hard konkurranse fra Microsoft, som gir bort programvare både for enkeltmaskiner og for servere.

Novonyx betyr at Novell satser på at etablerte brukere kan modernisere uten å foreta store endringer av sitt nåværende system.

Budskapet til markedet er i følge Netscapes styreformann og president Jim Barksdale at:
– Jo færre ting du må forandre på, jo raskere kan du fortsette med det du holdt på med.

Annonse


Annonse


Annonse