Deskill

Annonse


Mobil med data og fax

DeskillEricsson kaller GS18 den første telefonen i en ny generasjon, nemlig mobiltelefoner med innebygget data- og faxkommunikasjon. Men faktum er jo at denne kategorien har eksistert siden Nokia lanserte sin Communicator her på Cebit i fjor.

Det er heller ikke sikkert at Ericsson uten videre har rett i at dette er den første vanlige mobiltelefonen med disse mulighetene, siden Ascom brukte Cebit til å lansere sin Axento mobiltelefon.

Uten PCMCIA
Både Ericsson og Ascom har valgt en annen strategi enn Nokia, som jo integrerer PCen i telefonen. I de nye modellene legges funksjonaliteten inn i telefonen slik at man fortsatt bruker sin vanlige PC.

PCMCIA-kortet er imidlertid borte: Når man kjøper telefonene, følger en seriell kabel med slik at man ganske enkelt kobler telefonen opp mot PCen via serieporten.

Med programvaren for SMS, data og fax kan man deretter bruke telefonen for alle typer kommunikasjon, enten det er tale, sending og mottak av faxer og filer eller toveis SMS.

200 gram
Det er ikke snakk om de minste telefonene på markedet. Ericssons GS18 veier 215 gram og kan gi inntil 3,5 timer taletid og 44 timer standby med høykapasitets batteri. Ascoms Axento veier 205 gram med standardbatteri (3,5/45 timer) og kan også leveres med høykapasitets batteri som gir 9 timer taletid og inntil 125 timer standby.

Mer om CeBIT-97:
Sirkus CeBIT er i gang

Vekst i satsningsområder

Mobil med solenergi

Nokia går for Internett

Operatørenes marked

Pessimistisk VIAG

Ikke plass på Cebit

Annonse


Annonse