Deskill

Annonse


Ericsson handler ikke

DeskillEricsson mangler produkter som kan integrere IP-trafikk og Internett med selskapets svitsjer og andre produkter for teleoperatørene. Derfor ser man at datakom-bransjen gjør innhogg hos operatørene, hvor datakommunikasjon tradisjonelt har vært basert på rutere og hvor ATM- og IP-svitsjer også kommer.

I følge Ericssons toppsjef, Lars Ramquist vil det fremdeles ta noe tid før selskapet kan levere produkter som dekker dette behovet. Markedet som Ramquist kaller Infocom er et viktig satsingsområde for selskapet.

Svakt punkt
– Dette har tidligere vært et svakt punkt. Derfor har vi reorganisert hele konsernet og etablert en egen divisjon for Infocom-produkter, sier Ramquist.

– Men hittil har vi først og fremst satset på aksessprodukter for fasttelefoni og mobil og vi har ikke gjort noe med å få IP inn i våre store systemer. Det vil nok ta tid før Ericsson kan gjøre noe med datakommunikasjon. Derfor jobber vi sammen med partnere som Cisco for å løse dette.

Satser på egen FoU
– Men Cisco er et godt eksempel på at man kan kjøpe det man ikke selv kan utvikle?

– Det er helt riktig, og det er et poeng at vi alltid har valget mellom å kjøpe selskaper eller utvikle våre produkter med utgangspunkt i egen forskning og utvikling, sier Ramquist til Dagens Telecom.

– Men det er et lite problem ved dette, nemlig at datakom-bedriftene er så dyre. I fjor brukte vi 18 prosent av vår omsetning på forskning og utvikling. Teoretisk sett kan vi tenke oss å stoppe dette og heller bruke pengene på oppkjøp.

Behov for partnere
– Vi har vurdert det nøye og er nok noenlunde sikre på at det er riktigere for Ericsson å satse på vårt eget utviklingsarbeide og på organisk vekst også i årene fremover. Men det er klart at uten dyktige, uavhengige partnere går det ikke, sier Ramquist.

Mer om CeBIT-97:
Sirkus CeBIT er i gang

Vekst i satsningsområder

Mobil med solenergi

Nokia går for Internett

Operatørenes marked

Pessimistisk VIAG

Ikke plass på Cebit

Mobil med data og fax

Norskt slår an på Cebit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse