Annonse


Pirat kreves for 32 mill.

27-åringen – en tidligere gymlærer fra Sundsvall – synes kravet er vel sprekt.

Solgte 2.000 CDer
Mannen er tiltalt for å ha kopiert ettertraktet programvare som Adobe Photoshop, QuarkXPress, Aldus Pagemaker og Windows95, og for å ha solgt kopiene til privatpersoner og foretak. Han har tilstått at han har kopiert og solgt omlag to tusen CD’er med opptil åtte forskjellige program på hver.

27-åringens advokat raser mot det nye erstatningskravet.

– Skyhøyt og urimelig, sier advokat Gunnar Falk, som har forsvart mannen i retten.

Tiltalen er hittil den mest omfattende som er tatt ut for piratkopiering. 27-åringen erkjenner seg skyldig i å ha krenket rettighetene til programskaperne, men hevder at han ikke på langt nær har tjent så mye som anklageren mener å kunne bevise.

Annonse