Arkiv

Annonse


Global One øker på nett

ArkivSOL/Telenor Nextel ligger fortsatt ubeseiret på første plass over landets nettleverandører målt i antall privatabonnenter. På andre plass ser det ut til at Global One har kilt seg fast og tredjeplassen innehas av EU-Nett som har 5.500 abonnenter.

Nedover med Riksnett
Powertech har i dag 5.200 abonnenter og er på fjerde plass over landets største nettleverandører. Riksnett (nå kjøpt opp av Telia) har derimot rundt 3.000 abonnenter og ligger på femteplass på «Norgeslista».

Riksnett gikk tidligere ut og påsto at de hadde i overkant av 10.000 abonnenter, men 7.000 av disse er nå kjøpt opp av Global One.

Være med i kampen
– Antall Internett-brukere øker voldsomt, og vi vil være med i kampen om kundene, sier salgsdirektør Mette Håkonsen i Global One.

Annonse


I løpet av våren regner selskapet med å ha mer enn 10.000 norske Internett-abonnenter.

Forhandlinger på gang
– Dette skyldes at vi nå er i forhandlinger med en rekke nye forhandlere over hele landet. Vårt konsept er bygget på franchise-modellen, der vi drifter selve nettverket, sier Håkonsen til Dagens Telecom.

– Satsing på Internett er en naturlig videreføring av vår strategi. Om lag to tredeler av all internasjonal Internett-trafikk går allerede gjennom vårt og våre eieres nettverk. For å gi lokal aksess til våre kunder, kommer vi til å utvide vårt nasjonale nett, sier Håkonsen.

Håper på ATM
Ifølge salgsdirektøren kommer Global Ones Internett-kunder til å dra nytte av selskapets erfaringer innenfor fremtidens telestandard, ATM (bredbåndsteknologi).

– Våre eiere har bortimot fire års erfaring med kommersielle ATM-tilbud. Global One var også den første internasjonale aktøren som fullførte transatlantisk ATM-testing i samarbeid med forskningsinstitusjoner og kommersielle partnere, sier Håkonsen.

Annonse


Annonse


Annonse