Annonse


Ny Office-pakke igjen?

– Til tross for veivisere, loser og assistenter, utnytter brukerne bare en brøkdel av funksjonene i de store samlepakkene. Alle bruker e-post! Ellers brukes bare tekstbehandleren eller regnearket, selv om de fleste disponerer 5 – 6 forskjellige programmer, sier Liv Stidahl som leder landets største «dataskole», A/S EDBs Kurssenter i Oslo.

Utnytter én tredjedel
Stidahls erfaring med datautnyttelse i Norge er dårligere enn en amerikansk undersøkelse som tidsskriftet Computer Reseller News og Gallup gjennomførte i februar.

De oppdaget at 35 prosent av brukerne utnyttet mellom 1 og 29 prosent av funksjonene i samlepakkene. Bare en 1 prosent utnyttet 90 – 100 prosent av funksjonene!

Misvisende mener Microsoft
Microsoft mener at det er det misvisende å måle utnyttelsen på denne måten:

Annonse


– Folk bruker forskjellige deler av samlepakkene, sier en talsmann for selskapet. Ingen bruker alt. Ved tilpasset installasjon kan brukerne dessuten velge hvilke funksjoner de vil ha, sier talsmannen.

Halvparten til opplæring
– Hvis bedriften skal investere en halv million på IT, bør halvparten settes av til opplæring, sier Liv Stidahl til Dagens Telecom.

– Uten opplæring blir det smått med effektivitetsgevinster.En undersøkelse av Rinfo Research viste at svenske kontormedarbeidere i fjor gjennomsnittlig brukte 2 timer og 20 minutter i uka på å fikle med PC-en. Den årlige kostnaden var 23.000 kroner per medarbeider, sier Stidahl.

Office 95 eller 97
Den amerikanske undersøkelsen viser også at 67 prosent av forhandlerne bundler sine nettverksløsninger med Microsoft Office 95, 54 prosent med Office 97, 35 prosent med Corel WordPerfect, og 26 prosent med Lotus SmartSuite.

Annonse


Annonse


Annonse