Skjermdump

Annonse


Mediegiganter raser

SkjermdumpI Norge er denne typen stridigheter om opphavsrett og frames-teknologi kjent etter at nettavisen Digi og Riksnett braket sammen. Da hadde Riksnett linket til Digis hjemmesider på en måte som gjorde at Digis annonsører ble oversett, selv om det var tilgang til det journalistiske stoffet. Striden endte med at tjenesten Riksagenten kuttet ut Digis sider.

«Eget stoff»
Selskapet som har irritert mest heter Totalnews. Den er en nyhetstjeneste som skryter av å ha linker til 1200 forskjellige kilder. Hva CNN ikke klarer å svelge er at om en klikker seg til CNN fra Totalnews, så står det i en liten frame – «Tilbake til Totalnews». Dette kan få folk til å tro at de er på en annen server, mener CNN, som krever erstatninger fra Totalnews om ordningen ikke opphører. De forlanger erstatning etter amerikanske åndsverkslover.

Svekker merke-identiteten
En rask sjekk viser at Totalnews ikke klipper CNNs hjemside, og at alle funksjoner er tilstede. Men at CNN-siden på en del måter presenteres som en side i regi av Totalnews.

Første mål er å stoppe Totalnews, men vinner de, så truer CNN, Wall Street Journal, Washington Post med flere å trekke andre selskap for retten, heter det i Computer Sweden.

Annonse


Annonse


Annonse