Annonse


Fengsel for mobil i fly

Det var i en pressemelding sendt ut for å få blest om søndagens utgave at Bild am Sonntag referte til den tyske transport-ministeren og hans holdninger til mobiltelefonbruk ombord i fly.

«For at man ytterligere skal kunne økte flysikkerheten, vil det komme nye regler for bruken av disse farlige gjenstandene», sier Wissman.

To år
«I fremtiden vil bruk av elektronisk utstyr av flypassasjerer bli forbudt», sier han og mente at bøter eller fengselsstraff på inntil 2 år kunne være passe.

Det ble ikke presisert om dette kun gjaldt mobiltelefoner, eller om forbudet også kunne gjelde annet elektronisk utstyr, så som PCer.

Annonse


Forbud
Flyselskapene har lenge hatt forbud mot bruk av mobiltelefoner ombord i flyene fordi de kan forstyrre flyets kommunikasjonsutstyr og annet elektronisk utstyr.

Ris bak speilet
Men hvis Wissmann får det som han vil, kommer i hvertfall tyske flyselskap til å få et ris bak speilet når kabinpersonalet i fremtiden forteller at mobiltelefoner må være slått av under hele flygningen.

Bak Norge
Forøvrig kommer det tyske utspillet bare et par dager etter at det norske samferdselsdepartementet har foreslått å forby all bruk av telefon – inkludert handsfree – i bil.

Annonse


Annonse


Annonse