Arkiv

Annonse


HP til topps med UNIX

Arkiv– Vi har faktisk doblet vår markedsandel for UNIX-servere på to år. Markedet for UNIX-servere er et modent marked, men vi ser også en økning i sammenheng med utbredelsen av Internett og intranett, sier produktsjef Olav Folkestad i Hewlett Packard til Dagens Telecom.

Fra 13 til 27
Tallene fra IDC viser at HP er markedsleder på UNIX i Norge med 27 prosent markedsandel målt i enheter. SUN ligger på andre plass med en markedsandel på 17 prosent, SNI er nummer tre med 14 prosent og IBM med elleve prosent.

Målt i omsetning hadde HP en markedsandel på 13 prosent i 1994, 23 prosent i 1995 og nå hele 27 prosent i 1996.

Mest utbredt
– UNIX-servere er mest utbredt i markedet, men vi ser ofte kombinasjoner av UNIX, NT og Netscape. Serverne kan ha forskjellig geografisk lokalisering og utfordringen blir å integrere disse serverne slik at de jobber sammen på en tilfredsstillende måte for våre kunder, sier Folkestad.