Annonse


Rasende på antenneplaner

Masten bør flyttes til et mindre skjemmende sted, mener «protestaksjonen». Det er plasseringen av Telenors 11 meter høye antennemast påmontert en parabolantenne med en diameter på to meter, som har satt sinnene i kok i de ellers sindige sunnhordlendingene. Der masten står i dag, er den blikkfanget som møter turistene straks de drar for gardinene i det lokale gjestgiveriet, og mange av gjestene har klaget, i følge Bergens Tidende.

Engasjerte advokat
Reiselivslaget i Kvinnherad kommune har engasjert seg på vertshusets side for å få flyttet masten.
Klaget har også en annen nabo gjort. Han har engasjert advokat for å stoppe antenneutbyggingen i den tradisjonsrike turistbygda.

Protest på overtid
Telenor på sin side hevder at ingen av grunneierne fant grunn til å protestere da telemasten ble byggemeldt høsten 1995.
Naboprotestene har ført til stopp i det videre byggearbeidet, og saken skal opp til ny behandling i Kvinnherad bygningsråd i neste uke.
Fylkesmannen i Hordaland opphevet allerede i fjor den første gjokjennelsen av antenna, og argumentert nettopp med at det her ikke var tatt hensyn til naboer og nærmiljø.

«Det verste siden krigen»
– Det største naturinngrepet siden krigen, sier leder Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund om de 3.000 – 4.000 sendestasjonene for mobiltelefoni som er bygget landet over de siste årene.

Strengere konsesjonsordning
Lederen for Norges Miljøvernsforbund er lite glad for denne lite påaktede miljøsiden ved Ola Nordmanns verdensmesterskap i mobiltelefoni.
Miljøvernforbundet har derfor bedt 240 av landets kommuner om å gå sammen om å oppfordre Stortinget om å vedta en ny og strengere konsesjonsordning for plassering av antennemaster.

Annonse


Annonse


Annonse