Annonse


Telenor sviktet

Redningstjenestens dag skal vise Bergens ambulansetjeneste, brannvesen og politi i aksjon i simulerte husbranner, trafikkulykker og fjellredningsaksjoner. Dette skal skje på messeområdet utenfor Arenum.

Bak kulissene
Høydepunktet i rednings-demonstrasjonen skulle bli videokonferanseoverføringer direkte fra AMK-sentralen, akuttmottaket på Haukeland sykehus, trykktankbehandlingen på Nutec og Haukelands brannskadeavdeling, og til en storskjerm på messeområdet.

For en gangs skyld skulle den bergenske befolkning ha fått et innblikk i det hektiske nødhjelpsarbeidet som foregår bak kulissene.

Amputert
Isteden må publikum nøye seg med et amputert program. Telenor kunne ikke påta seg ansvaret for videokonferanseoverføringen fra de bakre delene av redningskjeden. En slik løsning var for komplisert, var beskjeden arrangørene fikk fra Telenor.

Annonse


2 x skuff
De skuffede arrangørene for redningstjenestens dag forsøkte først å få til et enklere program. De foreslo å droppe den direkte videokonferanseoverføringene fra Haukeland sykehus og fra Nutec. Video-opptak fra de samme stedene, vist på en storskjerm, ville ha vært en tilnærmet fullgod erstatning fra direktesendte videokonferanseoverføringer, mente de.

Men den gang ei. Telenor sørget for at det ble 2 x skuff for arrangørene av rednings-demonstrasjonen. Heller ikke en storskjerm og en videospiller var det mulig å oppdrive når aktørene i Bergens redningstjeneste en sjelden gang gikk sammen om å vise byens befolkning den fulle bredden i det de holder på med.

Annonse


Annonse


Annonse