Annonse


Voksende bruktmarked

– Etterspørselen etter brukte maskiner er økende. Før jul var etterspørselen ekstra stor. Vi har nå svært få maskiner på lager, sier daglig leder Loran Vacarisas i Senteret for brukt datautstyr. Dette til tross for at bruktbutikken mottok 160 utrangerte PC’er fra Telenor Mobil for ikke lenge siden. Disse PC’ene var utstyrt med 486-prosessorer, men var brukt i nettverk.

Til private
– De som kjøper brukte maskiner er for tiden mest skoler og privatpersoner som trenger avanserte “skrivemaskiner”.
– Alt for mange bruker tusenvis av kroner mer enn nødvendig på maskiner som etter noen måneders bruk i hjemmet bare blir stående i en krok. Mange av våre kunder er førstegangs- datakjøpere.
– Folk som bare har behov for enkel tekstbehandling trenger ikke det siste og nyeste i datautstyr. De kan klare seg lenge med en brukt maskin, sier Vacarisas.
– Vi selger også mye utstyr til skolesektoren. De har lite penger og prøver å tyne budsjettene lengst mulig. Folk i skolevesenet er takknemlige for at vi holder et prisnivå som er på ca. en tredel av hva nye maskiner koster. En tredje gruppe i vår kundeportefølje er små bedrifter. De har heller ikke de mest avanserte databehov.

Annerledes butikk
Alt utstyr som selges via bruktbutikken leveres med garanti. Dersom utstyret ikke holder mål, kan det byttes i løpet av tre måneder.
– Vi selger ikke programvare, men om kundene er “helt grønne”, hjelper vi gjerne med installering av programvare. I den grad vi har tid får de også veiledning i bruk av utstyret, sier Vacarisas.

Kraftigere PCer
Vi omsetter nå mest 486-maskiner. Det hender også vi får inn Pentiumer. Skjermer og skrivere er også gangbart. PCene oppgraderes i de fleste tilfeller med mer RAM og større harddisk. De fleste kundene ønsker minimum 800 MB harddisk og 8 MB RAM.

Annonse


Annonse


Annonse