Annonse


Superbilder på Nettet

Flashpix-teknologien fungerer slik at alle bilder lagres i minst fire forskjellige oppløsninger. Når den besøkende henter ned en Internettside med en rekke tilhørende bilder, dukker de opp i den dårligste oppløsningen som svarer til dagens standardbilde på Internett.
Videre kan du velge å zoome inn på forskjellige deler av bildet, som da vil bli vist i stadig bedre oppløsning. Dermed dukker stadig nye detaljer opp uten at bildet forvandles til et ukjent mønster av farger og firkanter, melder danske Jyllands Posten.

Gratis til privat bruk
Det er det Californske selskapet Live Picture som har utviklet det Internett-baserte flashpix-systemet. Bruken av det nye systemet krever et lite program som automatisk hefter seg fast som en utvidelse av Netscapes og Microsofts siste webbrowsere.
I likhet med mye annet på nettet er bruken gratis for private brukere. Du kan laste ned betaversjonen på: http://image.hp.com

Annonse