Annonse


Ericsson til Europolitan

Ericsson har de siste hundre årene – med en viss rett – hevdet at Sverige er selskapets hjemmemarked. Derfor har det vært vanskelig for selskapet å akseptere at Europolitan, en av de tre svenske GSM-operatørene, alltid har valgt andre leverandører enn Ericsson for basestasjoner og annen infrastruktur.

Kjøper basestasjoner
Men det er som kjent håp i hengende snøre: Endelig har også Europolitan bestemt seg for å gå til Ericsson, fem år etter at selskapet startet virksomheten i 1992.
Det dreier seg om basestasjoner og systemer for drift og vedlikehold av nettet, og verdien vil ligge på omlag 300 millioner svenske kroner. Kontrakten strekker seg frem til år 2000. Utstyret skal brukes i Europolitans GSM 900- og 1800-utbygning. Og Ericsson måtte kjempe for å vise å selskapet var best: I finaleomgangen konkurrerte selskapet med to andre internasjonale leverandører.
Europolitan eies av Nordictel Holding AB og hadde i september 1996 241.000 abonnenter i Sverige.

Annonse


Annonse


Annonse