Annonse


AmeriData skifter navn

Navneskiftene har vært hyppige de siste årene.

Selskapet opererte fra 1964 til 1. september 1995 som Control Data A/S. Da ble de fleste av Control Datas europeiske datterselskaper solgt til AmeriData Technology Inc, og navnet ble endret til AmeriData Global AS.

19. juli 1996 ble det amerikanske morselskapet AmeriData Technology Inc. kjøpt opp av General Electric og det var tid for navneskifte igjen ved årsskiftet.

GE Capital Information Technology Solutions.har hovedkontor i Oslo, og ett avdelingskontor i Trondheim. Totalt er det 48 ansatte, opplyser administrerende direktør Omar Lien.

Samtidig med oppkjøpet av AmeriData overtok GE også Tysklands største dataforhandler CompuNet. Det fører til at GEs datadivisjon vil omsette for omlag 5.6 milliarder amerikanske dollar og trolig ende opp med et nettoresultat på omlag 100 millioner amerikanske dollar.

Annonse