Annonse


Gult kort til Microsoft

3Ms representanter er forsiktige med å påstå at Microsoft har «piratkopiert» deres elektroniske versjon av selvklebende gule lapper. Men 3M ber retten om å stoppe Microsofts versjon og be om erstatning.

Selvklebende gule lapper
Minnesota Mining & Manufacturing – bedre kjent som 3M – er blant annet kjent for sine gule lapper, som kleber til nesten ethvert underlag. Selskapet har laget en elektronisk versjon som kan klebe lapper til ethvert elektronisk dokument til mange selskap, inkludert Adobe.

3M forhandlet med Microsoft i fjor, uten at det ble oppnådd resultater, i følge det amerikanske elektroniske tidsskriftet Wired.
Stor var forbauselsen da representanter for 3M brukte Microsoft Office 97 hjelpemeny – tastet inn sine merkenavn «3M Post-It» og «Post-It». Microsofts egen versjon dukket opp.

– Misforståelse
Nå har 3M gått til sak.Pressetalsmann Mark Murray i Microsoft sier at problemet skyldes en «fundamental misforståelse» som skal løses uten store problemer. Murray sier at Microsoft ikke har brukt 3Ms program for å lage sin versjon, og at hjelpefunksjonen i Windows Office 97 starter sin versjon dersom ett av 28 forskjellige søkeord tastes inn, og at 3Ms representanter trolig har søkt på «post».

Annonse