Annonse


Utro tjener slettet alt

Det er et datafirmas største mareritt, og det er hva politiet tror rammet Digital Technologies Group i Connecticutt i USA. Alt var slettet. Alt. Og trolig av en mann som sluttet rett før problemene startet.
Firmaet er en liten tjenesteleverandør på Internett. En kveld i oktober skulle firmaets eier logge seg på hjemmesiden, og han fikk feilmelding på feilmelding etter hvert som han prøvde de forskjellige kontoene, melder den amerikanske nettavisen Nando Times.

Feilmeldinger
Han kom seg ned på kontoret i en fart. De eneste meldingene som møtte eieren var feilmeldinger. Han oppdaget at alt var slettet. Også backup.
Firmaet mistet flere måneders arbeid og tjenesten var stengt i en uke mens ett nytt system ble lagt opp. Firmaets sjef S. Ambrose antok at den eneste som kunne hatt muligheten for å utføre sabotasjen var en som kjente firmaets rutiner svært godt, og den eneste som fylte beskrivelsen godt var Charles Morrell, en datatekniker som sluttet dagen før datafilene forsvant. I følge Ambrose hadde Morrell utført oppdraget han var ansatt for å utføre.

Siktet for datakriminalitet
Tirsdag ble Morrell arrestert og siktet for datakriminalitet. Politiet mener han har sabotert firmaets datamaskiner fra sitt eget hjem. Han kan risikere opp mot 20 år i fengsel om han blir funnet skyldig.
Morrells advokat sier at siktelsen er uten forankring i virkeligheten og at det er økonomisk krangel som er årsaken til beskyldningene.