Annonse


Fusjon Ericsson – Nokia?

Det begynte på børsene i Stockholm og Helsinki på onsdag: Ericsson gikk opp 9,50 SEK til 206 mens prisen på Nokia-aksjer gikk opp 7 markka til 255 markka. Årsaken til kursstigningen var høyst vage rykter om pågående fusjonsforhandlinger.
Så åpnet New York Stock Exchange, og det hele begynte å gå raskere. Nokia økte hele 3 3/8 dollar -til 47 – 3/8, mens kursen på Ericsson gikk opp 1-3/8 til 30-1/4. Og ingen visste fremdeles hva som skjedde. Begge selskapene benektet at det var noe i ryktene, selv om Ericsson framholdt at selskapet aldri kommenterer slike rykter. “Hvis vi har noe så si, så sier vi det,” sa en talsmann for selskapet. Og Nokia gjentok budskapet: “Det er en del av vår politikk at vi aldri kommenterer rykter i markedet,” sa Nokia.

Rett fra julebord?
Rykteflommen dukket først opp i Stockholm etter lunsj – på et tidspunkt hvor førjulsstillheten vanligvis inntar Stockholmbørsen og resultatet ble omsetningsrekord for året ved Stockholmbørsen. – Jeg er redd for at deler av markedet har vært på julebord, sier en megler til Reuters. Meglerne i Helsinki sa også at de ikke trodde noe på ryktene, men at de ikke hadde noe imot å handle aksjer.
Og et lite ekstrapoeng: Også Motorolas aksjer gikk opp på New York-børsen i går, som et resultat av de samme ryktene om Nokia og Ericsson, selv om alle forståsegpåere var enige om at Motorola egentlig vil bli en av taperne hvis fusjonen mot formodning skulle gjennomføres.