Annonse


HP-scoring

HP blir den offisielle leverandøren av program- og maskinvare til det som blir århundrets mediabegivenhet.
For HPs skyld får en håpe at verdenshistoriens mest mediaombruste fotballturnering gir en bedre PR enn det erkerivalen IBM opplevde under de begredelige OL-dagene i Atlanta tidligere i sommer. For det skal ikke store feiltrinn til før imaget får riper i lakken når så mange som 37 milliarder fjernsynsseere verden over følger med på hvert minste spark – det være seg på ballen og arrangører – når lærkulearrangementet går av stabelen i Frankrike om halvannet år.

Avansert
Som den offisielle IT-leverandøren til fotball-VM ‘96 skal HP blant annet utvikle en integrert maskinvareløsning for verdensmesterskapets virksomhetskritiske applikasjoner. Sammen med de andre teknologileverandørene EDS, France Telecom og Sybase, skal HP utvikle et system som skal gjøre alt fra å holde rede på scoringer og personellakkreditering til å tilby hotellinformasjon, billettbestilling og løsninger for mediasentrene. For ikke å glemme datasystemet som analyserer utøvernes dopingprøver.

Norge i finalen 12. juli?
HP skal alene levere over 75 ulike produkter til VM-arrangementet, inkludert PCer og servere – både risc og Intel-baserte sådanne – lagringsenheter, bærbare datamaskiner, laser- og blekkskrivere, skannere, huber, rutere osv. osv. Avtalen med VM-arrangøren inkluderer dessuten maskinvare-service, -support og bistand på alle måter.
VM-turneringen, som starter 10 juni, skal arrangeres i ti byer, det skal spilles 64 kamper og i alt deltar 32 lag, hvorav Norge forhåpentligvis blir det ene som ender opp i finalen 12. juli.

Annonse


Annonse


Annonse