Annonse


Dansker inn i Newtelco

Et konsortium ledet av Tele Danmark med BT som deltager har kjøpt 49 prosent av Newtelco.

51 % i Sveits
De resterende 51 prosent beholdes av selskapets stiftere SBB (et sveitsisk statlig jernbaneselskap), Unionbank of Switzerland, samt detaljhandelskjeden Migros.

Spennende telemarked
– Vi er stolte over å ha blitt operatør av et av Europas største og mest spennende telemarkeder. Vi er dessuten glade for at vi kan komme solid på plass i de sveitsiske telemarkedet innen liberaliseringen gjennomføres om et år, sier adm. direktør Hans Würtzen i Tele Danmark.

Får mobillisens?
– Dette gir oss en fornuftig plassering til å kunne få mobillisens i landet. Vi er dessuten sammen med sterke og gode partnere. Med denne nye avtalen har vi ytterligere forsterket samarbeidet med BT, sier Würtzen.

Attraktivt investeringsland
– Sveits er et attraktivt land for oss å investere i. Veien aktiviteter i andre vesteuropeiske land som for eksempel Belgia, Tyskland og Sverige. Samtidig har Sveits det største telekommunikasjonsforbruk pr innbygger i Europa og en høy levestandard, sier direktør Lars Grönberg i Tele Danmark International.