Annonse


3Com kjøper – igjen

Det som gjør oppkjøpet av OnStream Networks ekstra interessant er at 3Com orienterer seg i enda sterkere grad inn mot bredbånds WAN-markedet.
OnStream Networks har en høy stjerne innenfor ATM og bredbånd WAN-området og har spesialisert seg på WAN multimplekserprodukter og ATM aksess konsentratorer (ACC), et relativt umodent marked men med godt vekstpotensial, i følge Dataquest.

Oversetter til ATM
Og nettopp OnStreams ACC-produkter er nok det som i første rekke har lokket Cisco til å dra opp sjekkheftet. ACC kan en kort si er løsninger som forenkler arbeidet med å oversette og koble sammen ulike trafikktyper – så som tale, video og data – og tilpasse det til ATM for overføring via såvel LANs som WANs.
ACC-produkter vil neppe erstatte bakplan-rutere og ditto ATM WAN-svitsjer, men de vil spille en viktig rolle i utbredelsen av ATM de neste fem årene, tror Dataquest, som spår et ras av nye selskapskonstellasjoner, OEM-avtaler og oppkjøp etter hvert som omsetningen av ACC-utstyr tiltar.

Annonse