Annonse


Lønnsomt jordbruk

Det amerikanske selskapet Trimbel har i denne måneden introdusert et satellittposisjoneringssystem for jordbruk, kalt FieldGuide.
Systemet inneholder differensiell GPS-posisjonering, datainnsamling, kart over jordbruksområder med oversikt over bruk av kjemikalier og hjelpemiddel til styring av landbruksredskaper. Innsamlede data kan enkelt overføres til analyse- og regnskapsprogrammer.

Lagrer data
Presisjonssystemet utnytter mulighetene i både GIS og GPS. FieldGuide gjør det mulig å lagre data fra tidligere års avlinger og sammenstille produksjonsresultatet med bruk av kjemikalier. Hvilke områder som utnytter gjødsel og sprøytemidler er målbart.

Forhåndsprogrammere
Deretter kan bonden forhåndsprogrammere landbruksredskapene slik at de sprer kjemikalier etter geografisk beliggenhet i forhåndsdefinerte mengder. Hver minste del av eiendommen får på denne måten god nytte av kjemikaliene.
Det er dermed mulig å redusere bruk av gjødsel og sprøytemidler, noe som er en fordel både for bondens lommebok og miljøet.
Bruk av skjermbaserte kart over gården kan brukes i traktoren til visning av eksakt posisjon. Kartene kan brukes på kveldstid, slik at bonden kan forlenge arbeidstida.
De kan også brukes for å logge posisjon av innsamlede prøver av jordsmonn.

Annonse