Anne Tollerud

Annonse


Sparer 1,3 millioner

Anne Tollerud– Vårt nye system, S2000, for skadeforsikring har vært i full produksjon siden 18. november. Systemet er basert på Edifact og har fungert bra i de to ukene det har vært på lufta, sier fagansvarlig Geir Larsen i Gjensidige forsikring.

Bedre kostnadskontroll
– Gjensidige er sin egen programvareleverandør og S2000 gir oss mulighet til å redusere og styre kostnader til vedlikehold. Vi regner også med å spare 1,3 millioner kroner i gebyrer hvert år på å innføre dette systemet. I tillegg sparer vi omkring 1,5 millioner over en femårsperiode ved å redusere med fem årsverk, sier Larsen.

Enklere forbindelser
– Vi har kontakt med forskjellige banker, partnere og offentlige etater, nå kan vi sende utbetalinger og innbetalinger på et format, uansett forbindelse. Dette gjør det daglige arbeidet med skadetransaksjoner raskere og mer effektivt. Samtidig blir det enklere å skifte bankforbindelser og opprette nye kontakter, sier Larsen.

Har krevd innsats
– Prosjektet har kostet 1,4 millioner å utvikle og krevde tre ganger så mye innsats som vi hadde regnet med, sier Larsen. Gjensidige har i første omgang tatt i bruk S2000 for motorvognforsikringer, men etterhvert skal systemet benyttes for alle typer forsikring.

Annonse


Se også:

  • EDI reduserer kostnader
  • Offentlig EDI før 1999
  • Sikkerhet med EDI

    Annonse