Annonse


Panasonic satser på ISDN

Sentralen egner seg utmerket for små- og mellomstore bedrifter. Maksimalt antall internlinjer er 128 og maksimalt antall eksterne B-kanaler på ISDN er 12. Sentralen vil konkurrere på et marked der Alcatel 4220, Ascom, Samson, SatCall, Venus pg GoldStar er de mestkjente aktører.
– Vi startet salget 1. oktober og har hatt meget god respons på produktet så langt. Veldig ofte opplever vi å slåss med Alcatel i sluttspurten, sier produktsjef Bjørn Olsen hos Panasonic. Hittil har Panasonic solgt 18 sentraler på 1,5 måned, og det er en god start. De har alt etablert 11 forhandlere og får i løpet av de neste 3-4 månedene 5-10 til.

Mange fordeler
I tillegg til hybridløsningen analoge og digitale apparater som kan være effektiv for å holde apparatprisen nede, finnes det mange fordeler med Panasonic ISPBX analoge sentraler. Løsningen har en meget effektiv kostnadsstyring og to tjenesteklasser. En bruker kan for eksempel bare få lov til å ringe innenlands mens en annen også kan få ringe utenlands. Hver enkelt internbruker kan overvåkes hva telefonbruk og kostnader angår. Man kan midlertidig sperre en bestemt telefon for utgående samtaler med et par tastetrykk. En annen fordel foran mange av konkurrentene, er at de har en meget fleksibel innebygd løsning for direkte S0-grensesnitt. På telefonsiden har sentralen videre både ekstern og intern viderkopling lett tilgjengelig.Kjøper du et systemapparat til 2290 kroner får du et stort fem-linjer display der ulike valg kan styres direkte fra knapper på begge sider av vinduet. Fikst!

Svakheter
De to mest iøynefallende svakhetene er at sentralen først i august neste år vil komme med grensesnitt for datastøttet telefoni – det vil si TSAPI/TAPI. Her ligger spesielt Alcatel foran. En annen svakhet er at sentralen ikke har støtte for flere bylinjer. Bjørn Olsen opplyser at også det vil komme neste år.
For bedrifter som ønsker å vokse ut over 12 bylinjer med sin sentral er det en uhyre viktig faktor.

Annonse