Annonse


PC-kostnadene skal ned

Intitiativet har fått navnet Advanced Manageability Alliance og innebærer at IBM og Intel vil jobbe sammen for å forberede, utvikle og markedsføre standardbaserte måter å redusere kostnadene ved å satse på enklere PC-installasjon og -vedlikehold.
Alliansen blir av mange sett på som et svar på en økende misnøye blant mange brukere; en misnøye som blant annet er blitt understreket av markedsundersøkelser blant PC-brukere.
Tidligere i år kunne for eksempel IDC fortelle at kostnaden ved å eie en PC er høyere enn 50.000 kroner i året – og samtidig med denne meldingen kunne en lang rekke leverandører, med Oracle og Sun i spissen fortelle at nettverksmaskiner (Network Computers;NC) vil koste omlag halvparten så mye som en PC å holde i drift.
Derfor har IBM og Intel startet dette arbeidet, som først og fremst handler om å sette dagens løsninger inn i et felles system. For eksempel kommer Intel raskt til å legge IBMs system for fjernkontroll med PCer, Wake On LAN, inn i sine Fast Ethernet-kort og i LANDesk Client Manager. På sin side vil IBM fra januar av ta med Intels programvare i alle fremtidige versjoner av sine Pentium og Pentium Pro-baserte PCer.

Felles styring
I neste omgang kommer de to selskapene til å sørge for at PCene kan bli styrt – stort sett på samme måte – fra såvel Intels LANDesk Configuration Manager og IBMs LAN Control Client Manager. De vil også integrere tyngre systemer, som Tivoli Systems TME 10 enterprise consoles med Intel LANDEsk og med IBMs NetFinity-verktøy for arbeidsgrupper, i følge Intel.
Men Intel understreker også at alliansen med IBM ikke er noen eksklusiv klubb. I følge James Smith, Intels Europasjef for nettverksprodukter er det viktige akkurat nå at de kan komme raskt i gang fordi de to leverandørene allerede har en lang rekke av de produktene som må til. Og de to selskapene håper at produktene de setter sammen etterhvert vil bli akseptert som industristandard.
Men på den annen side er det lite nytt i selve konseptet, bortsett fra IBMs og Intels navn. En lang rekke leverandører av nettverks-operativsystemer og -maskinvare arbeider også med å forenkle installasjon og administrasjon av PCer over nettet. Det er ingenting som øyeblikkelig tilsier at folk skal foretrekke IBM og Intel som standardløsninger fremfor mange av de andre alternativene.

Annonse