Annonse


IBM går for JavaSoft

HotJava er et rammeverk for utvikling av Java-baserte klientapplikasjoner. I skrivende stund er det to HotJava-applikasjoner; Web-leseren HotJava Browser og HotJava Views, som er en klientteknologi spesielt utviklet for Suns nye nettverkscomputer (NC), JavaStation, som ble introdusert i New York i forrige uke. HotJava Views har støtte for e-post, kalenderdeling og dedikerte Java-applikasjoner.JavaOS er et renheklet Java operativsystem utviklet for å støtte ikke-PC-plattformer slik som NCen, såkalte “smarte telefoner” og det som på godt norsk kalles personlige digitale assistenter, PDAer (á la Apples Newton). Vel et halvt dusin maskinvareprodusenter har lisensiert JavaOS, som altså er det grunnleggende operativsystemet i JavaStation.

IBM er interessert i HotJava først og fremst som et grensesnitt i selskapets kommende NCer.