Annonse


Teletorg fem år

Teletorgfondet som finansieres med avgifter fra tjenesteleverandørene og bøtlegging av overtramp, er nå oppe i hele 10 millioner kroner. Det er omlag 350 tjenesteleverandører i Teletorg. Det er TeleForum som står for drift og koordinering av tjenesten. Den klart største interessenten på Teletorg er Telenor Link.

En rekke framtredende reprsentanter for Teletorg var samlet sist fredag for å oppsummere sine erfaringer. De hadde også leid geelmyden&Kiese til å evaluere tjenesten. Fortsatt har Teletrog problemer med imagen etter sextelefonene og det er enda for mye spådomskunst og tvilsomme kontaktannonser knyttet til Teletorg. Samtidig er det helt klart seriøse firmaer som nå dominerer Teletorg som koster fra 3 til 20 kroner minuttet å bruke – alt avhengig av tjenestens karakter.
På møtet ble det stor debatt om Teletorgrådets kontrollfunksjon. Dette rådet føger meget sterke og konkrete regler – mye mer detaljerte enn f.eks. Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten til pressen. Det kommer nå Teletorg-tjenester som kombinerer f.eks. Internett-publisering og Teletorg. Dette stiller helt nye krav til selvjustis og koordinering.