Annonse


Telefonkatalogen online

Telenor Online lever opp til navnet. 3.1 millioner oppføringer i Norge blir søkbare i deres katalog, når denne lanseres om ca. en måned. Du kan søke etter navn, yrkesgrupper, bransjer eller etter lokalisering.
En begrensning er at det bare er mulig å laste ned ett søk om gangen. Dagens Telecom får opplyst at det er Datatilsynet som har satt opp slike begrensninger.
I onlineversjonen foregår oppdateringene daglig. I dag endres Telenor Onlines database for gjennomsnittlig 6.000 oppføringer hver dag. Dette gjør at de som sverger til oppslag via en online løsning er like oppdaterte som om de ringer Opplysningen.

Katalogen vil være tilgjengelig via forskjellige kommunikasjonsløsninger og oppkoblinger mot en sentral database.
Det kan skje via direkteoppkobling mot basen fra PCen via et eget program. Storbrukere med nettverk kan bruke egen TCP/IP-utgang. Videre er det forsatt mulig å koble seg opp via Informasjonsleverandører som NIT, AS EDB, SDS. Oppkobling kan da skje via modem, fast linje eller Frame Relay.
Inntil 50 brukere kan foreta søk samtidig.

Telefonkatalogen online vil først og fremst være et utmerket hjelpemiddel for bedriftskunder med stort behov for oppdaterte adresser og telefonnummer. I utgangspunktet er prisen 3 kr pr. oppslag og en abonnementsavgift på 2000 kroner pr. år.
For privatpersoner vil sannsynligvis den høye abonnementsavgiften begrense antallet tilkoblinger.

Annonse