Annonse


470 millioner nye nummer

Med 470 millioner telefonnummer, regner Frankrike med å kunne klare seg frem til år 2040 før man må slå til med enda en ny nummerplan. I så måte klarer landet seg bedre enn England, som allerede er i gang med å forberede ny nummerordning, bare halvannet år etter forrige gang.
I følge France Telecom gikk det hele uten et problem forrige fredag klokka 1100, da 1325 sentrale svitsjer automatisk ble endret til den nye nummerplanen. I løpet av de to neste timene gjennomførte 2500 ingeniører omlag 100 000 tester for å sikre seg at alt fungerte perfekt. Det gjorde det, hevder France Telecom i en pressemelding.
Også publikum aksepterte det som skjedde. I følge en markedsundersøkelse foretatt lørdag ettermiddag var 93 prosent av befolkningen sikre på at de skulle klare å lære seg de nye nummersystemene, mens 95 prosent mente at France Telecom hadde gitt rimelig god informasjon om det som skulle skje. Men så hadde da også selskapet brukt mer enn 5 milliarder franc (6,1 milliarder kroner) for å forberede endringen.

Det er ikke bare France Telecom som vil komme til å nyte godt av dette: Den nye nummerplanen sier blant annet at man fra nå av må starte enhver telefonsamtale internt i Frankrike med å taste 0 – før man slår de nye sifrene for de forskjellige regionene. Dette betyr at man faktisk har laget en nummerplan som gir 9 fremtidige teleoperatører like gode betingelser som dagens telemonopol. Prefiksene fra 1 til 9 er ledige for de nye operatørene som dukker opp etter 1. januar 1998. Ingen andre land har vært like forutseende i sine nummerplaner de siste årene.

Annonse


Annonse


Annonse