Apple besvarer spørsmålene rundt personvern i iOS 9.
Apple besvarer spørsmålene rundt personvern i iOS 9.

Annonse


– Vi tar aldri opp hva du forteller Siri

Under forrige ukes storlansering annonserte Cupertino-giganten den nye funksjonen som aktiverer Siri kun ved å si kommandoen «Hey Siri».

Les også: Dette iOS 9-trikset har ikke Apple fortalt deg om.

Hva lagres?
I kjølvannet av dette dukket selvsagt spørsmålene om personvern opp, ettersom det virker som Siri konstant lytter ved mikrofonen. Hva blir egentlig tatt opp?

– Enheten tar aldri opptak av hva brukeren sier, eller sender informasjon før funksjonen er utløst, uttaler Apple.

Annonse


Aktivering av «Hey Siri»-funksjonen gjør man i oppsettet av iOS 9, og brukeren kan selv velge å aktivere den eller ei.

Lokalt
I stedet for å ta opptak av lydene fra mikrofonen, blir lyden konstant sammenlignet med den personlige måten brukeren uttaler kommandoen på, og alt foregår lokalt på iOS-enheten.

– Lyden blir overskrevet konstant og blir brukt til å forbedre Siris responstid, forklarer Apple.

Hvis brukeren velger å deaktivere Siri, blir all data slettet og brukeren må starte læringsprosessen på nytt når Siri aktiveres igjen, forteller Apple.

Live Photos
I tillegg til oppdaterte Siri, kom også Apple med nyheten «Live Photos», som burde virke kjent for brukere av Lumia-telefoner.

«Live Photos» virker som et vanlig bilde til du trykker på det og det blir levende med lyd og animasjoner. Funksjonen gjør opptak med en gang du starter kamera-appen, og her også stiller brukerne spørsmålstegn ved personvernet.

– Selv om kameraet «tar opp» med en gang du er i fotomods, lagrer ikke enheten de siste 1,5 sekundene før du trykker på kameraknappen, forklarer Apple.

Ifølge selskapet blir ikke opptak utenom det lagret på eller sendt fra enheten.

 

Kilde:
Techcrunch

Annonse