Slike japanske SMS-ikoner vil ikke lenger Apple vite noe av - i hvert fall ikke utenfor Japan...

Annonse


Mer gøy med iPhone-SMS

Savner du å kunne gi smileys med SMS på samme måte som med Messenger? Da er trolig iPhone-applikasjonen Frostyplace tingen for deg.

Fungerer bare med iPhone

Programmet krever ikke at du hacker telefonen (såkalt jailbreak), men kan kjøpes fra App Store for seks kroner og installeres direkte.

Det er imidlertid ulemper. Den ene er at de grafiske smiley-symbolene bare fungerer når du sender meldinger til andre iPhone-brukere som har oppdatert til versjon 2.2 eller nyere.

Den andre er at språket er japansk (men programmet lar seg finne ut av for det).

Annonse


Slik gjør du

Du klikker rett og slett på ett eller flere tekstelementer (japanske tegn). Så aktiveres de nye funksjonene. Deretter kan du bruke dem med standardklienten for SMS.

Du må også sette opp tastaturet for japansk, med EMOJ-symboler. Dette gjør du ved å velge «Instillinger», deretter «Generelt» og så «Tastatur». Så velger du «Internasjonale tastaturer» og «Japansk». Her aktiverer du så «Emoji-symboler».

Merk at de siste valgene (de som gjelder japansk) bare kommer fram etter at du har aktivert Frostyplace.

Japan først ute

Sender du smileys til for eksempel en Nokia-eier, kommer det bare opp parenteser, kolon og andre standardtegn.

Japanske iPhone-eiere har for øvrig hatt EMOJI-ikoner fra versjon 2,2. Frostyplace-applikasjonen bruker disse.

Du har et hundretalls ikoner å velge i (blant annet en rekke dyrearter…), og flere kommer stadig til. Dette gjør utvilsomt de trøtte, gamle tekstmeldingene mye morsommere!

Kilde:
iPod1.no

Annonse