openai
Betalende kunder får den avanserte språkmodellen til OpenAI først i høst. Bilde: OpenAI

Annonse


Utsetter “sexy AI”

OpenAIs “Advanced Voice Mode” trenger mer tid.

Imponerte stort i mai

Dette er teknologien bak en aldri så liten kontrovers relatert til skuespiller Scarlett Johansson. OpenAI demonstrerte nemlig den imponerende stemmen 13. mai, men Johansson mener at den høres for lik ut hennes egen og at de slettes ikke kom til enighet med OpenAI:

“Sist september mottok jeg et tilbud fra Sam Altman, som ønsket å ansette meg for å gi stemme til det nåværende ChatGPT 4.0-systemet. Han fortalte meg at han følte at ved å gi uttrykk for systemet, kunne jeg bygge bro mellom teknologiselskaper og kreative, og å hjelpe forbrukere med å føle seg komfortabel med den seismiske endringen angående mennesker og Al,” melder skuespillerinnen på Elon Musks sosiale nettsamfunn som har sin egen AI, Grok.

Så det blir neppe en ekte Johansson-stemme, men nyheten nå er at selskapet offisielt har utsatt funksjonen som de sier de trenger en måned til for å utvikle til et nivå de er fornøyde med:

“Vi forbedrer modellens evne til å oppdage og nekte bestemt innhold. Vi jobber også med å forbedre brukeropplevelsen og forberede infrastrukturen vår til å skalere til millioner samtidig som vi opprettholder sanntidssvar,” forklarer selskapet som avslører at kun utvalgte betalende kunder får teste i juli, og funksjonen der AI-en kan se hva som skjer med mobil-kameraet ikke kommer på plass i den runden.

Ifølge OpenAI lanseres den nye språkmodellen til samtlige betalende kunder i høst, og at de også jobber med video- og skjerm-deling-funksjoner som også ble demonstrert i mai. OpenAI lover mer informasjon om lanseringen av dette senere.