ios 18
Apple kommer neppe til å øke design-endring-takten, men i stedet tilby flere betal-tjenester for AI.

Annonse


Apple har startet utviklingen av iOS 19

Bloombergs Mark Gurman poengterer at det tar veldig lang tid for Apple å oppgradere design og den fysiske utformingen for sine populære produkt-serier, og tror ikke det vil bli noe særlig bedre.

Ikke forvent økende tempo i design-endringer

I stedet vil selskapet fokusere i enda større grad på tjenester som iCloud og selvsagt Apple Intelligence – Gurman spekulerer også i om at de kan komme til å lansere Apple Intelligence+ med flere funksjoner for å øke de fast inntektene fra abonnements-tjenester for å overtale kundene til å oppgradere. Det er vanskeligere med maskinvare: det tok dem jo seks år å oppdatere iPad-designet, og iPhone 15 ser mer eller mindre lik ut iPhone 12 fra oktober 2020.

Apple Intelligence-funksjonene, inkludert en oppgradert versjon av Siri, vil være den største testen for om programvare kan drive en økning i enhetssalget. Funksjonene vil sannsynligvis være et midtpunkt i Apples markedsføring for iPhone 16, akkurat som annonser for originale Siri bidro til å øke salget av iPhone 4S i 2011.

Mark Gurman, Bloomberg

MacBook Pro er heller ikke endret i stor grad (Bloomberg-journalisten forventer ingen design-oppgradering før i 2025 eller 2026 – kanskje de blir tynnere?,) mens MacBook Air ble stor-oppdatert for et par år siden, så forvent at sistnevnte design trolig vil få leve i minst fem år til. Når det gjelder spesifikke produkter som Apple Watch Ultra 3 ventes det nærmest ingen endringer.

I andre Apple-nyheter

Apple Vision Pro får også Apple Intelligence, og det er ikke ventet det blir en voldsom teknisk utfordring all den tid hodesettet kjører en utgave av iPadOS – det er grensesnittet som blir den største utfordringen. Apropos AI, igjen, så er visstnok en annen årsak til at Apple krever iPhone 15 Pro og nyere, at de frykter serverne ikke vil ha taklet så mange nye brukere samtidig, men det største problemet er 8GB RAM som minstekrav. HomePods har kun 1GB RAM, og vil dessverre ikke kunne kjøre Apple Intelligence, men hva med ChatGPT og nye Siri?

Apropos utfordrere til ChatGPT til iPhone, så ikke forvent at Metas Llma chatbot blir tilgjengelig for Apple-brukere, selv om Apple er åpne for konkurrenter til OpenAI: ifølge Gurman er årsaken at Apple mener OpenAI, Google og Anthropic tilbyr mye bedre tjenester.

Gurman kan samtidig avsløre at Apple har startet utviklingen av 2025 OS-ene iOS 19 (“Luck”), macOS 16 (“Cheer”) og watchOS 12 (“Nepali). “Det kan høres tidlig ut,” forklarer Gurman, all den tid 14, 15 og 11 ikke er lansert enda, men dette er tradisjon for Apple fordi de samtidig utvikler neste-generasjons maskinvare de må teste sammen med den nye programvaren. Dessverre vet han ikke hvilke nye funksjoner de nye OS-ene vil by på: vi må nok vente til tidlig neste år før det begynner å lekke noe av interesse.