qualcomm snapdragon
Qualcomm sier de jobber med å ytterligere forbedre kodebasen for å kunne levere oppdateringer hyppigere. Bilde: Qualcomm

Annonse


Android-folket fortjener dette

Ovenfor Android Authority uttaler Qualcomm at de (fremdeles) ønsker å gjøre det lettere å levere hyppigere Android-oppdateringer.

Qualcomm håper på ytterligere kode-optimalisering

Selskapet bak brikkesettene for de kjappeste Android-toppmodellene, og nå også de nye Windows-laptopene, innrømmer at det er for komplisert å oppdatere Googles OS:

“Det er veldig komplisert for en kunde – en OEM – å få sikkerhetsoppdateringer, å få Android-versjonsoppdateringer og deretter få dette levert til hver sluttbruker. Det er faktisk veldig dyrt og veldig komplisert,” innrømmer Chris Patrick. Patrick er “mobil-sjef” hos Qualcomm.

Samtidig gjør Patrick det klart art det ikke er hans selskap som er det største problemet i forhold til oppdateringstakt, og at de har jobbet med å strømlinjeforme oppdateringene en stund allerede:

“En av tingene vi har jobbet med de siste årene med Google og med OEM-ene er å endre strukturen til innebygd kode – for å endre maskineriet for hvordan vi gjør disse oppdateringene.” Android Authority mener at dette i teorien bør gjør det enklere å oppdatere mobilene, men at det neppe blir slik at enhver OEM vil kunne matche Google og Samsung sine syv år med oppdateringer.

Annonse


Vi forventer avsløringer i oktober i forhindelse med Snapdragon 8 Gen 4

Mobil-sjefen avslører at ytterligere kode-forbedringer skal offentliggjøres senere i år: “Vi vil komme med noen kunngjøringer om noen av endringene vi har gjort for å lette dette og hjelpe hele økosystemet med å holde Android-telefoner hyppigere oppdatert.”

Det betyr at Qualcomm nok kommer til å avsløre forbedringene i september på IFA eller Snapdragon Summit i oktober der selskapet skal snakke mer om Snapdragon 8 Gen 4:

“Fordelen for Qualcomm, utover enda flere ordre, er at Snapdragon 8 Gen 4 som skal avsløres i oktober, blir 25 til 30 prosent dyrere. Det er Ming-Chi Kuo som avslører den potensielt lukrative saken.”