vw chatgpt
VW sin stemme-assistent IDA komplementeres nå av ChatGPT.

Annonse


Nå har de “ChatGPT”

VW har nå integrert “Cerence Chat Pro” i utvalgte biler i Europa.

IDA får hjelp fra ChatGPT

Plattformen støtter ChatGPT fra OpenAI, og støtter alle nye ID.-modeller, så vel som nye Golf, nye Tiguan og nye Passat. “Ved å sømløst integrere ChatGPT i backenden av stemmeassistenten vår, tilbyr vi nå sjåfører muligheten til å bruke denne kunstige intelligensen på daglig basis, og understreker dermed hvor innovative produktene våre er,” hevder Kai Grünitz.

Eksempler på bruk:

“For eksempel kan AI gi informasjon om turistattraksjoner, rapportere om tidligere fotballturneringer eller hjelpe til med å løse matematikkoppgaver. Alt dette fungerer intuitivt: sjåføren snakker ganske enkelt med assistenten på naturlig språk, og det er ikke nødvendig for dem å ta øynene fra veien.”

For å bruke tjenesten kobler Volkswagen-kunder seg på en med en eksisterende konto for VW Connect/VW Connect Plus – det krever ikke ekstra tilgang eller en ekstra app.

Men hvordan styrer man den? “Den digitale assistenten startes ved å si «Hei IDA» eller trykke på knappen på rattet. Bare hvis et spørsmål ikke kan besvares av Volkswagen-systemet, videresendes det anonymt til ChatGPT; svaret gis da med den velkjente Volkswagen-stemmen.” Altså fungerer det på samme måte som iOS 18 vil i høst der Siri svarer på det hun kan, så kommer ChatGPT inn i bilde om hun ikke vet.

“På intet tidspunkt får ChatGPT tilgang til kjøretøydata. Spørsmål og svar slettes umiddelbart for å sikre optimal databeskyttelse. Den elektroniske stemmeassistenten kan deaktiveres enten i innstillingsområdet til Volkswagen-appen eller i infotainmentsystemets personverninnstillinger,” forsikrer VW.