rivian avsløring
Rivian har annonsert tre nye modeller som de vist bilder av, men det er enda fem nye biler på vei.

Annonse


Ingen vet hva de pønsker på

Det er mange Rivian-nyheter for tiden.

Rivians 2024 har vært svært hektisk, og de er ikke ferdige

Det startet 7. juni da California-produsenten avslørte at de har stor-oppdater R1T og R1S med en langt kjappere datamaskin, ny grafikk og en ny måte å produsere bilene som gjør dem rimeligere:

“Prosjektet, «Peregrine», endrer ifølge The Verge «DNA-et» til bilene: de nye bilene er laget med en «zonal»-system som fra før av er tatt i bruk av Tesla. Det betyr at produsenten slipper unna med færre ECUs, altså «Electronic Control Units,» mindre «kabel-salat» og ikke minst: de koster mindre å produsere. Det er ingen underdrivelse at de virkelig trenger å kutte kostnader: selskapet blør dessverre penger og tapte 1,4 milliarder dollar i første kvartal i år.”

Deretter, 26. juni, ble det kjent at VW investerer fem milliarder dollar:

“Bilprodusenten melder at 1 millard dollar investeres med en gang, deretter skal 4 milliarder dollar “drysses over” selskapet over tid. Selskapene uttaler at de skal utvikle en ny generasjon batteri-teknologi og bransje-ledende programvare. VW har også slitt med kvaliteten på programvaren, mens Rivians er kjapp og enkel som Teslas.”

Annonse


Og allerede før disse to viktige nyhetene avslørte Rivian rimeligere R2 (Model Y-konkurrent) som starter på 460 000 kroner samt R3 og R3X:

R2, R3 og R3X.

Fem nye biler på vei

Men Rivian er langt ifra ferdige, og har avslørt at de har fem ny biler på vei. Vi har foreløpig ingen anelse hvilke modeller det er snakk om, men som du kan se under er det ulike størrelser under dukene:

Rivian jobber med fem nye modeller.3