Scarlett Johansson
Scarlett Johansson, blant annet kjent fra AI-filmen Her fra 2013, sa nei til å gi liv til OpenAI sin AI. Da selskapet ikke klarte å hyre henne, ansatte de en person som lignet.

Annonse


Scarlett Johansson: “OpenAI prøvde å hyre meg”

OpenAI imponerte stort da de introduserte GPT-4o for en drøy uke siden.

En ny vending i saken

“Den beste tjenesten heter nå GPT-4o som “leverer intelligens på GPT-4-nivå, men er mye raskere og forbedrer funksjonene på tvers av tekst, stemme og syn. OpenAI forklarer at brukere kan “ta et bilde av en meny på et annet språk og snakke med GPT-4o for å oversette den, lære om matens historie og betydning og få anbefalinger,” skrev vi den gang.

En av tingene som fikk oppmerksomhet, og som ikke har noe med de tekniske løsningene å gjøre, var kvinne-stemmen som ble brukt i “Say hello to GPT-4o”-klippet:

Husker du “Her”?

Det var ikke rent få som fikk assisasjoner til Scarlett Johanssons stemmeskuespillrolle som en AI-assistent i filmen “Her” fra 2013 av Spike Jonz og med Joaquin Phoenix. Den varme, myke og behagelige stemmen ga et nesten flørtende inntrykk i det videoen demonsterer hvordan GPT-4o ser omgivelsene rundt seg og forklarer hva den ser.

Annonse


Det gikk så langt at selskapt måtte rykke ut og uttale at nei, det er ikke en kopi av Johanssons stemme, men en stemme fra en annen person som gjorde sin egen greie.

“De prøde å hyre meg”

Det er ikke Johansson enig i i det hele tatt, og ikke bare det, men hun melder i et innlegg på X at OpenAI prøvde å hyre henne:

“Sist september mottok jeg et tilbud fra Sam Altman, som ønsket å ansette meg for å gi stemme til det nåværende ChatGPT 4.0-systemet. Han fortalte meg at han følte at ved å gi uttrykk for systemet, kunne jeg bygge bro mellom teknologiselskaper og kreative, og å hjelpe forbrukere med å føle seg komfortabel med den seismiske endringen angående mennesker og Al,” melder skuespillerinnen på Elon Musks sosiale nettsamfunn som har sin egen AI, Grok.

Hun fortsetter og skriver at Altman “følte at stemmen min ville være trøstende for folk. Etter mye overveielse og av personlige grunner takket jeg nei til tilbudet. Ni måneder senere noterte vennene mine, familien og allmennheten hvor mye de nyeste system kalt “Sky” hørtes ut som meg,” legger hun til.

I en tid hvor vi alle sliter med deep fakes og beskyttelsen av vår egen likhet, vårt eget arbeid, våre egne identiteter, tror jeg dette er spørsmål som fortjener absolutt klarhet. Jeg ser frem til en løsning i form av åpenhet og vedtakelse av passende lovgivning for å sikre at individuelle rettigheter beskyttes.

Scarlett Johansson

Hun forklarer så hvordan hun ble sjokkert da hun hørte demoen, og at hun ble “sjokkert, sint og vantro over at Mr. Altman ville bruke en stemme som hørtes så uhyggelig ut som min at mine nærmeste venner og nyhetskanaler ikke kunne høre forskjell.”

Derfor fjernet OpenAI “Sky”

Altman skal to dager før ChatGPT 4.0-demoen ble lansert, ha kontaket agenten hennes, og spurte om hun ikke kunne endre mening. kontaktet Mr. Altman agenten min og ba meg revurdere. Hun mener at før de to kunne snakke sammen igjen, så var nye ChatGPT lansert.

Det er da hun måtte hyre en advokat. Advokaten kontaktet OpenAI og det var da selskapet skal ha fjernet “Sky”-stemmen som de brukte i demoen under.

“Jeg ser frem til en løsning i form av åpenhet og vedtakelse av passende lovgivning for å bidra til å sikre den enkelte rettigheter er beskyttet,” avslutter den kjente skuespilleren. OpenAI har enda ikke forklart saken.