windows 11
Microsoft fortsetter å lempe på unødvendige elemeter i Windows 11, men brukerne slår stadig tilbake.

Annonse


“Windows slik gud foretrekker det”

De omtaler det som “Microsoft Windows 11 Government Edition,” men det er det egentlig ikke.

Fortsetter å jage en bedre Windows

Det er på X en modifisert Windows 11-versjon går rundene. Det at det ikke er en versjon for myndigheter er ikke egentlig det praktiske poenget, men det er vel verdt å være klar over. Versjonen som nå spres på nett er en uten telemetri, Edge, Windows Secutiry, Microsoft Defender og mer. Mao. skal man vite hva man driver med, og selv installere de sikkerhetsprogrammene man selv skulle ønske om maskinen kobles på nett.

Lag din egen Windows 11

Faktisk dukket denne type Windows opp allerede i 10-versjon. Det modderne gjør er å lure GatherOSstate.exe til å lure Windows sin “Key Management Service” til å utsette aktiveringen til 19. januar 2038 i stedet for de vanlige 180 dagene som Microsoft selv byr på før OS-et må aktiveres.

Windows-entusiaster gjør alt de kan for å øke ytelsen og senke maskinvarekravene for Windows 10 og 11. Denne utgaven har heller ingen CPU minstekrav.

“Dette er ikke den offisielle “statlige utgaven” av Windows. Denne ISO-en kommer med KMS38-aktiveringsfiler fra massgrave.dev; en uoffisiell Windows-aktiveringstjeneste,” forklares X-konteksten til Andy Kirby sitt innlegg om versjonen. Kirby omtaler versjonen som “maksimalt debloated” uten telemetri, Microsoft-apper og helt uten maskinvare-restriksjoner.

Samtidig går diskusjonen på X, Reddit og diverse Windows-forum om det er lurt å installere slike versjoner av sikkerhettshensyn, eller om det er noe vits på generelt grunnlag. Hva mener du?