tesla model x
Tesla overrasket markedet ved å gjøre det mindre svakere enn forventet. Bilde: ITavisen

Annonse


Tesla overrasker!

Elbil-markedet er tøft om dagen og det er kjøpers marked.

Teslas pris-kampanjer gir effekt i USA og Kina

Trenden kommer neppe til å snu med det første, og det er derfor desto mer overraskende at Tesla gjør det bedre enn forventet. For tallene avslører at selskapets leveranser kun falt med 5 prosent i andre kvartal, lavere enn forventet, og det medførte at aksjen økte med 10 prosent – det er det høyeste tallet på nesten et halvt år.

Elon Musks elbil-selskapet leverte 443 956 biler (Wall Street forentet 438 019 leveranser) i de siste tre månedene frem til 30. juni. Det er 4,8 prosent lavere enn 2023, men opp hele 14,8 prosent sammenlignet med første kvartal.

“Tesla har vært trege med å fornye bilutvalget i en tid da rivaler, spesielt i Kina, har lansert nye og rimelige modeller, ettersom høye renter demper etterspørselen,” melder Reuters. Tesla har oppgradert S, X og 3, men det er kun snakk om kupéen og datamaskinene, og i mindre grad design. Model Y, storselgeren, er ikke oppdatert og mangler blant annet skjerm bak og de andre oppgraderingene til Model 3.