apple vision pro visionos 2
Apple prioriterer nå et rimeligere Vision-hodesett, men de må fremdeles finne ut hvordan de skal posisjonere det dyre og rimeligere hodesettet i markedet.

Annonse


Det virker ikke som Apple helt vet hva de skal gjøre

Det var en voldsom oppbygging, med lekkasjer og spekulasjoner, flere år før lanseringen av Apple Vision Pro.

Apple står ovenfor et Watch-øyeblikk igjen

De av dere som fulgte lekkasjene år etter år, fikk bygget opp et bilde som på overraskende vis viste seg å stemme: Apples første hodesett ville være mer en teknologisk beta med kort batterilevetid og for mye vekt, men med utrolig bildekvalitet og ytelse. Det er også hva Apple Vision Pro har endt opp som, og i kombinasjon en pris som nok hadde ligget på 40 000 kroner i Norge, så var det ingen som trodde hodesettet skulle bli en hit fra første dag – ingen holder pusten for storsalg nå som Apple ekspanderer salgs-regionene.

Men det er fremdeles diskusjoner innad i Apple, for selv om de kutter vekten, forbedrer batterilevetiden og gjør hodesettet mye billigere, la oss si halv pris, er det fremdeles mye penger å betale, og ofte mer enn for en iPhone og MacBook. Problemet til Apple er jo å overtale kundene hvorfor de bør handle produktet. Da Tim Cook nylig ble intervjuet av MKBHD var det første Apple-sjefen svarte som bruksområde for Vision Pro «underholdning.» Det var også i stor grad vår erfaring, kombinert med å blåse opp macOS.

Vision Pro er et premium-produkt med utrolig bildekvalitet og ytelse, men med en for høy prislapp og høy vekt.

Nye visionOS 3 har kodenavn «Discovery» og lanseres neste år

Apropos lanseringen av et billigere hodesett, Vision er jo et naturlig navn, så hevder Mark Gurman igjen at Apple sikter seg inn tampen av 2025, og at Vision Pro 2 ikke er et produkt som er fullstendig kansellert, bare pauset inntil videre. For den nye proff-modellen prioriterer Apple å øke ytelsen og forbedre de eksterne kameraene samt komforten. Først var planen å lansere andre generasjon neste år, men nå skjer det ikke før i 2026. Dette er noe Gurman rapporterte i april.

Annonse


Baner vei for en ny generasjon supertynne Apple-enheter

Kodenavnet for det rimeligere hodesettet er N107 og det ventes en mindre FoV og kanskje vil det være et krav at hodesettet må være tilkoblet en Mac eller en iPhone.

Bloombergs Apple-ekspert har også et godt poeng i at Apple kan endre produktfokuset til Vision Pro fra å være en app-enhet, men i stedet fokusere på innebygde muligheter som underholdning, videokonferanser og som sekundærskjerm til Mac. Apple Watch er et eksempel på et produkt med suksess etter at Apple fokuserte bort fra apper og luksus, og over over til aktivetet og trening.

Om iPhone 15 Pro-begrensningen

Når det kommer til at iPhone 15 Pro er minimum mobil for Apple Intelligence, er årsaken som forventet: mengden RAM. Derfor har Apple valgt å utstyre hele iPhone 16-serien med 8GB RAM som iPhone 15 Pro har. Det er allerede bekreftet av Gurman at samtlige 16-modeller får Apple Intelligence.

Apples AR-briller, som de fortsetter å jobbe med, er fremdeles flere år unna lansering. 2027 har vært nevnt tidligere som et potensielt lanseringsår, men det fremstår som alt for optimistisk: Apple-folk Gurman har snakket med sier det neppe er sjanse for at slike briller er klare i løpet av noen år.

Om M4 til Macs

Nå er ikke nyere M-brikke et krav for Apple Intelligence til Mac, men for de av dere som vet dere kan vente litt, så er fremdeles dette Gurmans veikart for M4:

  • Mac Pro og Mac Studio M4: andre halvdel 2025
  • iMac, MacBook Pro og Mac mini M4: på tampen av 2024 – tidlig 2025
  • MacBook Air M4: våren 2025