chatgpt mac
OpenAI sin ChatGPT til Mac kan lastes ned av alle.

Annonse


OPPDATERT: Nå kan alle laste ned

“Vi lanserer vår nyeste flaggskipmodell og gjør flere funksjoner tilgjengelig gratis i ChatGPT,” skryter selskapet i en fersk pressemelding.

Først publisert 13. mai.

Oppdatert, 25. juni, 23:10:

ChatGPT macOS-appen er nå tilgjengelig for alle brukere. Windows-appen kommer senere i år.

Annonse


Ny alfa-test på vei

Den beste tjenesten heter nå GPT-4o som “leverer intelligens på GPT-4-nivå, men er mye raskere og forbedrer funksjonene på tvers av tekst, stemme og syn. OpenAI forklarer at brukere kan “ta et bilde av en meny på et annet språk og snakke med GPT-4o for å oversette den, lære om matens historie og betydning og få anbefalinger.

I fremtiden vil forbedringer tillate mer naturlig stemmesamtale i sanntid og muligheten til å snakke med ChatGPT via sanntidsvideo. Du kan for eksempel vise ChatGPT et live sportsspill og be det forklare reglene for deg. Vi planlegger å lansere en ny stemmemodus med disse nye funksjonene i en alfa i løpet av de kommende ukene, med tidlig tilgang for Plus-brukere etter hvert som vi ruller ut bredere,” heter det i pressemeldingen. GPT-4o rulles ut til Plus og Team-brukere nå.

Mac-app før Windows

Dessuten lanseres ChatGPT i gratis-versjon med begrensinger i dag, men også flere forbedringer. “Plussbrukere vil ha en meldingsgrense som er opptil 5 ganger større enn gratisbrukere, og Team- og Enterprise-brukere vil ha enda høyere grenser,” forklares det. I tillegg er følgende forbedringer er på vei:

  • Opplev intelligens på GPT-4-nivå
  • Få svar (åpnes i et nytt vindu) fra både modellen og nettet
  • Analyser data (åpnes i et nytt vindu) og lag diagrammer
  • Chat om bilder du tar
  • Last opp filer (åpnes i et nytt vindu) for hjelp med å oppsummere, skrive eller analysere
  • Oppdag og bruk GPT-er og GPT-butikken
  • Bygg en mer nyttig opplevelse med Memory

Noe av det mest interessant med programvaren er at Mac får dedikert app, og den kommer til Plus-brukere fra i dag. En Windows-versjon kommer senere i år. At Mac får først er en nyhet som kommer nesten samtidig med ryktet om at ChatGPT skal integreres i iPhone.

Trykk på ikonet for å snakke med AI-en.